Vad många inte tänker på är att Nice är en utmärkt utgångspunkt för skidåkning vintertid! De som har upptäckt detta njuter av kontrasterna mellan djup snö i alperna och soliga promenader längs havet. Bara en dryg timmes bil- eller bussfärd från Nice så kommer du t.ex. till Isola 2000 eller Valberg. Från Nice går bussar varje morgon som återvänder efter ca 7 timmar på skidorten. Till Valberg är det ca 8 mil, till Isola 2000 är det ca 9 mil.

Boka buss här! www.lignesdazur.

Skidutrustning finns naturligtvis att hyra och om man önskar kan man köpa ett paket med resa och liftkort till ett förmånligt pris. På turistbyrån i början av Promenade Anglais, mellan de två casinona, finns mer information!
I Valberg finns t.ex. över 40 nedfarter och mängder av vinteraktiviteter står till buds. För den mindre sportiga som ändå vill njuta av alpluften och utsikten finns en kabinbana som tar dig till en höjd av nästan 2500 m över havet!
Läs mer om dessa två skidorter på www.isola2000.com samt www.valberg.com

Kakor
Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Vissa av dem är väsentliga för webbplatsens drift, medan andra hjälper till att förbättra webbplatsen och användarupplevelsen. Du kan själv bestämma om du vill tillåta kakor eller inte. Observera att om du avvisar dem kanske du inte kan använda alla funktioner på webbplatsen.